Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu

23.03.2024
Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu
Türk Devletler Teşkilatı’nın beş tam üyesi ve üç gözlemci üyesi olan 8 ülkeden birer öğrenci İbn Haldun Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim almak üzere Üniversitemiz ve Türk Devletleri Teşkilatı tarafından oluşturulacak olan bir komisyon tarafından seçilecektir.

Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu, İbn Haldun Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı ve Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu birlikte organize ettiği, Türk Devletleri Teşkilatının üyesi devletlerinin İstanbul temsilcilerinin de olduğu Haydar Aliyev’i anma toplantısında 12 Aralık 2023 günü ilan edildi.

Bu programın temel amacı, Türk Dünyasını bir bütün olarak gören, ortak medeniyet ve kültürel geçmişini temel alarak ortak geleceği inşa etme şiarında geleceğin liderlerini ve düşünürlerini yetiştirmektir.

Üniversitemiz öğrencilerden öğretim ücreti almayacak ve yurt imkanlarından yararlandıracaktır. Doktora öğrencilerine için Üstün Başarı Bursu (UBB), yüksek lisans programları öğrencilerine Başarı Bursu (BAB1) verilecektir.

Öğrenci seçimi aşağıdaki kriterler üzerinden yapılacaktır:

• Türk Devletleri Teşkilatına tam üye ya da gözlemci üye devletlerden,
  • Türk Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerinden,
  • Sosyal Bilimler dallarında eğitim göre başarılı öğrenciler arasından,
  • Üniversitemiz diğer öğrencilere uyguladığı şartları taşıyan, verilen İngilizce eğitimi takip edebilecek, akademik sorumluluklarını yerine getirebilme yeterliliğine sahip öğrenciler arasından seçilecektir.
  • Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu adaylarının başvuruları, Üniversitemizin Lisansüstü Programına başvuran diğer adaylar ile birlikte Nisan-Haziran arasında alınacaktır.
  • Seçilen öğrenciler 2024-2025 Akademik yılında İbn Haldun Üniversitesi’nde eğitimlerine başlayacaklardır.
  • Haydar Aliyev Türk Dünyası Bursu alma hakkı alan lisansüstü öğrencileri Üniversitemizin Haydar Aliyev Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevlendirileceklerdir.

Başvuru

Başvuru şartları