Haydar Aliyev Avrasya Araştırmaları Merkezi

İbn Haldun’un Güncel Uluslararası İlişkiler Teorisine Etkisi

Sosyal bilimler üzerine İbn Haldun birçok farklı alanı etkilemiş ve katkıda bulunmuştur. Uluslararası ilişkiler çalışmalarına da de yüzyıllar önce yaşamış olmasına rağmen düşünceleriyle metodolojik ve epistemolojik olarak ilham kaynağı olmuştur. Merkezimiz de bu bağlamda konuşmacı olarak misafirimiz olan Doç. Dr. Jack V. Kalpakian hocamızın yazmış olduğu “Ibn Khaldun’s Influence on Current International Relations Theory” makalesi temelinde İbn Haldun’un uluslararası ilişkiler teorisine yapmış olduğu katkı; asabiyet, hanedan döngüsü ve din-iktidar ilişkisi çerçevesinde değerlendirilecektir.

Programımız Perşembe günü 15.00’de başlayacak ve İbn Haldun Üniversitesi youtube hesabı (ibnhalduni) üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Program, İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali ASLAN tarafından modere edilecektir. Etkinlik dili İngilizce olacaktır.

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur